Finančná správa SR zverenila podklady pre tvorcov účtovných softvérov

23.12.2014 Bratislava

Bratislava 23. decembra (TASR) - O necelé dva týždne, od 1. januára 2015, sa začne trojmesačné obdobie podávania daňových priznaní k dani z príjmov za rok 2014. Finančná správa už sprístupnila podklady pre tvorcov počítačových softvérov, aby do svojich informačných systémov nainštalovali daňové priznania na daň z príjmov. Tie sa budú podávať od januára až do 31. marca 2015. Podklady pre tento typ daňového priznania zverejňuje finančná správa postupne.

"Ako prvé sme zverejnili podklady pre tvorcov účtovných softvérov. Ide o takzvané XSD schémy pre nové formuláre na daňové priznania k dani z príjmov fyzických osôb typ A a B a taktiež pre právnické osoby za obdobie 2014," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

Začiatkom roka čakajú na podnikateľov aj daňové priznania na daň z motorových vozidiel, ktoré je potrebné podať do konca januára 2015. Tlačivo sa oproti minulému roku nemenilo a už dnes je dostupné na portáli finančnej správy www.financnasprava.sk v časti elektronické služby, kde je katalóg daňových a colných formulárov.

"Platitelia dane z pridanej hodnoty (DPH) by nemali zabúdať na ďalší januárový termín, 26. januára 2014, je to posledný deň na podanie kontrolného výkazu (KV) DPH a tiež daňového priznania k DPH za uplynulé obdobie. Priznanie a výkaz podávajú buď za posledný kvartál 2014, ak sú štvrťroční platitelia DPH, alebo za december 2014, ak ide o mesačných platiteľov DPH," pripomenula hovorkyňa FS. Ani tieto tlačivá sa nemenia a ostávajú v platnosti tie, ktoré podnikatelia používali počas roka 2014.

Papierové daňové priznania, ako aj interaktívne elektronické formuláre budú verejnosti dostupné počas februára budúceho roka.
 

Vyberte región